Uzun bire süre yatakta yatacak bir hastanız bulunuyorsa sürekli olarak profesyonel bir hasta bakımı yapacak profesyonel bir kişiye ihtiyacınız vardır. Süre belirsizse ve uzun süreli olacaksa bir hasta bakmak insanı fiziksel ve psikolojik yönden zorlayabilecek bir zamandır. Böyle bir durumda yapılması gereken en doğru davranış profesyonel olarak bu işi yapan kişilerden yardım almanızdır. Hastanın rahat, temiz ve güvenli bir şekilde bakılması için özel olarak bakım hemşirelerinden yardım almanız doğru adım olacaktır.

Hastaya bir plan çerçevesinde her yönüyle çok güzel bir şekilde bakım yapmak eğitim almış hemşireler ile mümkündür. Hemşireler, hastalara sadece beslenme, ilaç verme, pansuman veya iğne yapma konularında değil hastanın odasının dizaynından hastanın psikolojine kadar hastaya her konuda yardımcı olabilmelidir. Bakımdan sorumlu olacak olan hemşire hastaya onu enfeksiyonlardan koruyacak ve olası kazalardan koruyacak bir ortam hazırlamalıdır. Ortam aydınlık, ferah ve temiz bir şekilde olmalıdır. Eğer bakılacak olan hasta yürüyorsa onun sıkılmadan, bunalmadan ve karamsarlığa düşmeden bu süreci geçirmesini sağlayacak uğraşlar bulunmalıdır. Hastaya ve yakınlarına danışmanlık yaparak onlara bilgi vermeli ve onlara önerilerde bulunmalıdır. Bu kişiler işlerinde tecrübelidir. Hemşirelik konusunda değişik konularda eğitim almıştır. Yatağa bağımlı olan kişilerin bakımında özen ve sabır çok önemli meziyetlerdir. Özel bakım hemşireleri bu alanda gerekli donanıma sahiptirler. Bir hastalığın seyri her zaman iyi gitmeyebilir ve beklenmedik bir durum ortaya çıkabilir. Böyle acil durumlarda özel bakım hemşireleri ne yapılması gerektiğini soğukkanlılıkla ve en doğru şekilde bilirler. Her türlü sürpriz ve olumsuz olaylara karşı her zaman hazırlıklıdırlar.

Hastalarınızın en güzel ve güvenilir bir şekilde bakılmasını istiyorsanız bu tür hizmetleri sunan deneyimli yerler ile çalışmanız hastanızın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.